Linkovi

BiH

SLUČAJ SEFIĆ: Nova odgoda na suđenju naljutila porodice žrtava. Najavili proteste.


Sefić je 10. oktobra 2016., vozeći brže od 100 km/h kroz centar Sarajeva, ubio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.
Sefić je 10. oktobra 2016., vozeći brže od 100 km/h kroz centar Sarajeva, ubio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.

Svjedočenje Sanjina Sefića, optuženog za uzrokovanje smrti Selme Agić i Edite Malkoč 2016. godine, odgođeno je zbog nepojavljivanja Rusmira Karkina, advokata drugooptuženih Amara Salihovića i Dine Alića.

Prije najavljenog svjedočenja pred zgradom Kantonalnog suda okupila se grupa građana i studenata, među kojima su bili očevi Selme Agić i Edite Malkoč.

Podršku je pružio i otac, u odvojenom, nerasvijetljenom slučaju ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

Njihov cilj bilo je skretanje pažnje na slučaj koji se mjesecima razvlači iako je, kako kažu okupljeni, vrlo jednostavan i jasan.

“Nema države, nema zakona. Idemo na radikalne mjere, idemo na proteste, ovo ne može ovako! Ovdje nas svi ponižavaju. Sefić je ubio moje dijete i on se igra s državom, ne priznaje ovu državu.", rekao je Selmin otac Amir Agić.

“Napravit ćemo masovne proteste poslije Bajrama, ovdje nema pravne države”, poručio je Muriz Memić koji je jutros zajedno s 40-ak građana došao pružiti podršku porodicama stradalih djevojaka.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Sefić je nakon toga pobjegao s mjesta nesreće i iz Bosne i Hercegovine. Policiji se prijavio u Srbiji, odakle je izručen i sudi mu se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

VIDEO: Dovođenje optuženog Sefića. Reakcije na odgodu svjedočenja.
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

XS
SM
MD
LG