Linkovi

Trump: Misija obavljena


Predsjednik Donald Trump
Predsjednik Donald Trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump pohvalio je na Twitteru zapadne vazdušne udare protiv sirijske vlade u subotu, kao "savršeno obavljene" i dodao je "Misija obavljena!".

"Savršeno izvedeni udari sinoć. Hvala Francuskoj i Velikoj Britaniji na njihovoj mudrosti i na snazi njihovih sjajnih vojski. Rezultat nije mogao biti bolji. Misija obavljena!", napisao je.

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska izvršile su vazdušne udare na nekoliko vladinih meta u Siriji u subotu rano ujutro, ciljajući navodne lokacije hemijskog oružja.

Video: Eksplozije u blizini Dummara, Sirija

Napadi su odgovor na prošlonedjeljni navodni hemijski napad na sirijski grad Dumu.

Napade je uspješnim ocijenila i britanska premijerka Theresa May, kao i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Premijerka May razgovarala je odvojeno telefonski sa predsjednikom Trumpom i predsjednikom Macronom i složili su se da su vazdušni udari bili uspješni, saopštio je u subotu portparol britanske vlade.

"Premijerka je pozdravila javnu podršku svjetskih lidera za poduzeti jak potez Velike Britanije, Francuske i Sjedinjenih Država", naveo je portparol.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG