Linkovi

Njemačka podržava ali neće učestvovati u vojnoj akciji saveznika u Siriji


Angela Merkel u njemačkom Parlamentu 21.03.2018
Angela Merkel u njemačkom Parlamentu 21.03.2018

Njemačka se neće pridružiti  vojnoj akciji protiv sirijske vlade kao odgovoru na upotrebu hemijskog oružja na enklavu koju kontroliše opozicione snage, ali podržava zapadne napore kako bi se pokazalo da je upotreba hemijskog oružja neprihvatljiva, izjavila je kancelarka Angela Merkel, prenosi Rojters.

“Njemačka neće učestvovati u mogućoj – još nema bilo kakve odluke, želim da to naglasim – vojnoj akciji”, kazala je Merkelova tokom susreta sa u Berlinu sa danskim premijerom Larsom Lokeom Rasmusenom.

“No, podržavama sve što se čini kako bi se pokazalo da upotreba hemijskog oružja nije prihvatljiva”, dodala je nemačka kancelarka.

Velika Britanija i Francuska su najavile da će se pridružiti SAD u slučaju napada na Siriju, koji je nagovijestio američki predsjednik Donald Tramp.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG