Linkovi

Potvrđeno za RSE: Dvojici 'Noćnih vukova' zabranjen ulazak u BiH


Noćni vukovi
Noćni vukovi

Dvojici članova ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić.

Mediji su prethodno pisali da se, prema njihovima saznanjima, radi o vođi te grupe Aleksandru Zaldostanovu i Saši Saviću, članu ove grupe srbijanskog porijekla.

Članovi "Noćnih vukova" najavili su da će 19. marta početi turneju "Ruski Balkan" u okviru koje su planirali posjetu Srbiji i bh. entitetu Republika Srpska.

Planirana turneja bi, prema najavi, trebala trajati devet dana, a tokom nje su namjeravali posjetiti Beograd, Novi Sad, Valjevo, Kruševac, Niš, Jagodina, Kragujevac i Belu Crkvu u Srbiji, kao i Banjaluku, Bijeljinu, Brčko i Doboj u Bosni i Hercegovini.

Kako RSE nezvanično saznaje, razlog zabrane ulaska dvojici članova ove grupe u Bosnu i Hercegovinu je procjena da "predstavljaju opasnost po sigurnost".

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG