Linkovi

Policija još uvijek nema saznanja o motivima napada na američku ambasadu u Podgorici


Policija blokirala područje oko ambasade SAD-a u Podgorici, 22. februar 2018.
Policija blokirala područje oko ambasade SAD-a u Podgorici, 22. februar 2018.

Vlada Crne Gore je saopštila da najoštrije osuđuje noćašnji incident u kojem je jedno lice poginulo aktivirajući eksplozivne naprave u blizini Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Nepoznati napadač bacio je eksplozivnu napravu na Ambasadu Sjedinjenih Država u glavnom gradu Crne Gore, nakon čega je, prema navodima lokalnih vlasti, izvršio samopubistvo.

Davor, 35, iz Podgorice, koji se u trenutku eksplozije nalazio u blizini Sportskog centra Morača - stotinjak metara od ambasade, rekao je Glasu Amerike da je čuo dvije detonacije - da je druga došla iz pravca obale Morače, prekoputa samog ulaza u kompleks, odakle je napadač navodno bacio bombu preko ograde ambasade, a zatim se, vjerovatno, raznio drugom bombom.​

Iz Vlade Crne Gore podsjećaju da su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli danas prije podne lice mjesta i posjetili Ambasadu SAD.

„I tom prilikom, kao i u drugim kontaktima crnogorskih zvaničnika sa predstavnicima SAD izraženo je žaljenje povodom napada i solidarnost sa SAD i istaknut je naš čvrsti stav da ovaj događaj neće i ne može pogoršati vosoki stepen bezbjednosti i sigurnosti diplomatskih predstavništava i ukupnu bezjbednosnu situaciju u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Policija još uvijek nema saznanja o motivu napada.

Svi nadležni državni organi preduzimaju mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja ovo slučaja i obezbjeđivanja pune bezbjednosti i sigurnosti službenika američke ambasade, rekao je mnistar policije Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Uprava policije Crne Gore je za Radio Slobodna Evropa saopštila da još uvijek nemaju potvrdu identiteta napadača na ambasadu SAD u Podgorici.

„Čim budemo dobili potvrdu, objavićemo to javno“, navodi se u odgovoru Uprave policije na upit Radija Slobodna Evropa - da li mogu potvrditi navode crnogorskih medija da postoje sumnje da je Dalibor Jauković napadač na američku ambasadu u Podgorici.

Iz američke ambasade je saopšteno da su zahvalni partneru i savezniku, Vladi Crne Gore, na bliskoj saradnji.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG