Linkovi

Potvrđeno za RSE: U Beogradu privedeni državljani SAD i Ukrajine


Stara zgrada Generalštaba, Beograd
Stara zgrada Generalštaba, Beograd

Četvoro državljana Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine uhapšeno je 18. februara u Beogradu zbog neovlašćenog snimanja zgrade starog Generalštaba u Beogradu, potvrđeno je RSE u Ministarstvu odbrane Srbije (MOD).

Njih su, kako navodi Ministarstvo odbrane, priveli pripadnici Vojne policije jer su zgradu starog Generalštaba, koja je djelimično uništena u NATO bombardovanju 1999. godine, snimali dronom.

Uhapšeni su predati Ministarstvu unutrašnjih poslova i nadležnom tužilaštvu u Beogradu radi daljeg postupanja. Strani državljani, dva Amerikanca i dvije Ukrajinke privedeni su, kako navodi MOD, jer nisu imali ovlašćenje nadležnih službi za snimanje iz vazduha.

Beogradski mediji naveli su da su u zgradi starog Generalštaba, na uglu ulica Nemanjine i Kneza Miloša, smještene Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je 18. februara da je u Srbiji uhapšena grupa stranih državljana.

On je, na press konferenciji poslije sastanka sa američkim senatorom Ronom Johnsonom, rekao “da se ne radi o bilo čemu posebno opasnom" i dodao da će više detalja imati nakom sastanka sa predstavnicima srpskih bezbjednosnih službi

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG