Linkovi

„Uznemirujući sadržaji” o napadaču sa Floride


Policija sprovodi u zatvor Nikolasa Cruza, optuženog za ubistvo 17 osoba u srednjoj školi na Floridi
Policija sprovodi u zatvor Nikolasa Cruza, optuženog za ubistvo 17 osoba u srednjoj školi na Floridi

Nicholas Kruz, 19-godišnjak koji je ubio 17 osoba i ranio najmanje 15 u srednjoj školi u Parklandu na Floridi oko 72 kilometra od Miamija, biće danas prvi put izveden pred sud.

Novi detalji o napadaču su ispilvali na površinu kako istraga napreduje. Istaržitelji su otkrili da su na Kruzovim nalozima na društvenim mrežama naišli na „veoma uznemirujuće sadržaje”.

Detalji nisu saopšteni, ali se uvidom u naloge na društvenim mrežama moglo vidjeti da se Kruz često pojavljivao sa oružjem.

Kruz je otvorio vatru na učenike i nastavnike srednje škole Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, iz koje je ranije izbačen iz disciplinskih razloga. Uhapšen je nedugo nakon pucnjave u blizini škole.

Policija je saopštila da je prvo počeo da puca ispred škole, da bi potom nastavio unutra, a kasnije se sakrio u grupi učenika koja je bježala iz škole.

Zvaničan razlog izbacivanja Kruza iz škole nije poznat, ali je agencija AP navela da je izbačen iz škole nakon što se potukao sa novim dečkom svoje bivše djevojke.

Šerif Okruga Broward Scott Israel rekao je Kruz nosio pušku AR-15 i nekolioko šaržera municije koje je kupio godinu dana ranije, potpuno legalno nakon bezbjedonosne provjere.

Israel je naveo da je 12 žrtava stradalo unutar srednje škole. Tri žrtve su ubijene ispred škole, a dvije podlegle povredama u bolnici. Ranjeno je još 15 osoba.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG