Linkovi

Više žrtava u pucnjavi u školi na Floridi, napadač uhapšen


Mjesto pucnjave na Floridi
Mjesto pucnjave na Floridi

U srednjoj školi okruga Broward na Floridi dogodila se pucnjava, a napadač je uhapšen, saopštio je šerif tog okruga.

"Imamo najmanje 14 žrtava", napisala je na Twitteru kancelarija šerifa, ali nije jasno da li taj broj obuhvata i ranjene i poginule.

Srednja škola Marjory Stoneman Douglas, koja se nalazi na oko 72 kilometara od Miamija, je zatvorena, a policija savjetuje roditeljima da kažu djeci da ostanu u učionicama dok policija traga za napadačem.

Televizijski snimci pokazuju učenike koji bježe iz srednje škole Stoneman Douglas, blizu koje se nalazi veliki broj policijskih i vozila hitne pomoći.

"Moja kćerka se i dalje krije u ormaru. Plaši se da govori. Rekao sam joj da me ne zove, zato što ne želim da joj neko čuje glas", kazao je jedan od roditelja televiziji CBS News.

Predsjednik Donald Trump izrazio je na Twitteru saučešće porodicama žrtava. "Ni jedno dijete, nastavnik ili neko drugi ne bi nikada trebalo da se osjeća nebezbjedno u američkoj školi", poručio je Trump.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG