Linkovi

Putin odlikovao ministra vanjskih poslova Srbije


MONTENEGRO -- Serbian foreign minister Ivica Dacic in Podgorica, January 16, 2018.
MONTENEGRO -- Serbian foreign minister Ivica Dacic in Podgorica, January 16, 2018.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je potpredsjednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića Ordenom prijateljstva za doprinos u jačanju prijateljstva i saradnje sa Rusijom, navodi se u danas objavljenom ukazu o nagradjivanju stranih državljana, koji je potpisao ruski predsjednik.

Orden prijateljstva je prošle godine bio dodijeljen bivšem predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a pretprošle godine reditelju Emiru Kusturici.

Državna nagrada Rusije, Orden prijateljstva dodjeljuje se od 1994. stranim državljanima za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumijevanja medju narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura.

Tim ukazom, Putin je Ordenom prijateljstva nagradio i pomoćnika predsjednika Kazahstana Nurlana Onžanova i predsjednika kompanije "Lloyd's" Arona Frenkela, državljanina Izraela.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG