Linkovi

Vučić i Izetbegović o sastanku sa Erdoğanom iza zatvorenih vrata


Sastanak Recepa Tayyipa Erdoğana sa Aleksandrom Vučićem i Bakirom Izetbegovićem. (Fotografija prezueta sa stranice Ured predsjednika Srbije.)
Sastanak Recepa Tayyipa Erdoğana sa Aleksandrom Vučićem i Bakirom Izetbegovićem. (Fotografija prezueta sa stranice Ured predsjednika Srbije.)

Završen je sastanak kojeg su vodili turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Razgovor se odvijao iza zatvorenih vrata, a nije bilo u planu ni obraćanje javnosti nakon sastanka.

Ipak, jedna od tema sastanka bila je izgradnja brze ceste Sarajevo-Beograd, proizilazi iz Izetbegovićevog odgovora za N1.

„Dakle da se napravi autoput ili većinom autoput, kombinovan sa brzom cestom, koji bi napravio krug Sarajevo-Zenica-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Beograd, pa onda na Požegu i Višegrad nazad do Sarajeva. Da se potpuno završi krug”, kazao je Izetbegović.

U izjavi za RTS, Vučić je kazao da je razgovor sa Izetbegovićem bio „dobar i otovren”.

Srbijanski predsjednik je rekao da je na sastanku dogovoreno da „mir i stabilnost moraju biti sačuvani šta god da se dešava”. Kazao je da je bilo govora o regionalnim i globalnim pitanjima.

„Istovremeno smo, čini mi se uspeli da približimo odnose Srbije i Turske dodatno i oni su veoma, veoma dobri danas”, naveo je Vučić.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG