Linkovi

KOSOVO: Istraga atentata na dobrom putu, Vučić sutra dolazi na sjever


Policija je ogradila mesto ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, ispred njegove kancelarije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.
Policija je ogradila mesto ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, ispred njegove kancelarije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Ministar pravde, Abeljard Tahiri, izjavio je u petak da su institucije Kosova na dobrom putu u rasvijetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića. On je prilikom posjete zatvoru u Smrekovnici kazao da je Kosovo za saradnju sa Srbijom u ovom slučaju, te istakao da je u četvrtak podnijeo zahtjeve Policije i Tužilaštva Kosova Vladi Republike Srbije.

„Nije prvi put da sarađujemo sa Republikom Srbijom. Bilo je na desetine slučajeva kada smo razmjenjivali informacije u vezi različitih slučajeva na zvaničnom nivou. Činjenica da danas postoji komunikacija između Ministarstva pravde Kosova i Ministarstva pravde Srbije, znači da se radi o komunikaciji između dvije države“, kazao je on a prenosi RFE.

„Mi ćemo sarađivati do one mjere dok ne uspijemo da rasvijetlimo ovaj poslednji slučaj, a to je ubistvo Olivera Ivanovića. Razmijenićemo svaku informaciju, takođe smo tražili informacije od njih i čekamo da ih dostave policiji i tužilaštvu. Mislim da su institucije Kosova na pravom putu kada je u pitanju rasvijetljavanje ovog slučaja“, kazao je Tahiri.

Kosovo je odbilo da dopusti uključenost Srbije u istragu ubistva, ali je potvrdilo saradnju u razmjeni informacija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Kosovu će boraviti sutra, gdje će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Vučić je posjetu Kosovu najavio u utorak, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbijednost koja je uslijedila poslije ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG