Linkovi

BiH

VLADA KS: 300 000 KM za odbranu optuženih za ratne zločine


Elmedin Konaković
Elmedin Konaković

Vlada grada u kojem je tokom opsade ubijeno više od 10 000 ljudi, odlučila da javni novac potroši na odbranu optuženih za ratne zločine. Novac je namjenjen odbrani optuženih iz redova Policije i Armije RBiH. Lokalni premijer smatra da se na njihovim suđenjima utvrđuje karakter rata.

Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila 300.000 KM, za početak, da bi optuženi pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH, protiv kojih se vode procesi, imali adekvatnu odbranu kojom će dokazati istinu o agresiji na BiH, kazao je Feni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, a prenosi portal Klix.

"Protiv većeg broja bivših pripadnika Armije RBiH i MUP RBiH se vode sudski postupci tokom kojih su za adekvatnu odbranu potrebna izuzetno velika novčana sredstva, koja se mjere desetinama, pa i stotinama hiljada KM, pogotovo kod optužnih po komandnoj odgovornosti, gdje se optužbama pokušava promijeniti karakter odbrambeno-oslobodilačkog rata", rekao je Konaković.

"Odlučili smo da kao Kanton čvrsto stanemo uz naše optužene pripadnike Armije RBiH i MUP RBiH. Izdvojili smo 300.000 KM i izdvojit ćemo koliko god je još potrebno da bi imali adekvatnu i najbolju odbranu kojom će dokazati istinu o agresiji na BiH", rekao je Konaković te zaključio da je to način da se BiH zahvali ''najboljim sinovima''.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG