Linkovi

TUŽILAŠTVO: Praljak umro od trovanja kalijum-cijanidom


Trenutak kada Praljak ispija otrov iz bočice
Trenutak kada Praljak ispija otrov iz bočice

Slobodan Praljak umro je od trovanja kalijum-cijanidom, saopštilo je večeras holandsko tužilaštvo.

Navodi se da je toksikološkim testom utvrđeno da je “Praljak imao koncentraciju potasijum cijanida u svojoj krvi. To je dovelo do otkazivanja srca”.

Holandsko tužilaštvo saopštilo je ranije večeras da je počela obdukcija tijela bivšeg hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je popio otrov u sudnici Haškog tribunala nakon što mu je pročitana presuda.

Prilikom obavljanja obdukcije bila su prisutna dva hrvatska stručnjaka po dogovoru s Haškim sudom. Autopsija je sprovedena u Institutu za sudsku medicinu u blizini Haga koji se smatra jednim od najvažnijih u toj oblasti u svijetu.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba HVO-a Slobodan Praljak preminuo je u bolnici u Hagu, nakon što se otrovao u sudnici Haškog tribunala, poslije potvrđivanja presude za ratne zločine na 20 godina zatvora.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG