Linkovi

BiH

Evropsko opredijeljenje u Republici Srpskoj i Dani Rusije u Banja Luci


Cormack i Čubrilovic razgovarali o akutelnim temama u BiH
Cormack i Čubrilovic razgovarali o akutelnim temama u BiH

Nedeljko Čubrilović danas je razgovarao sa Maureen Cormack, a Milorad Dodik sa delegacijom Balkanskog kluba Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

O aktuelnim političkim temama danas su razgovarali američka ambasadorica u Bosni i Hercegovini (BiH) Maureen Cormack i Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS).

U saopćenju za javnost Narodne skupštine kaže se da je Čubrilović izrazio oprijedijeljenost za evropske integracije, dodavši da Narodna skupština radi na reformama zakona radi usklađivanja za pravnim nasljeđem Evropske unije.

Kazao je i da očekuje da će Kolegij Narodne skupštine danas utvrditi dnevni red posebne sjednice na kojoj će se razmtrati stavljanje van snage Odluke o raspisivanju republičkog referenduma u vezi Suda i Tužilaštva BiH.

Rekao je i da očekuje da će zajednički organi na nivou BiH usvojiti izmjene Zakona o akcizama, a što je, prema njegovom mišljenju, neophodno da izgradnju puteva u zemlji.

Istovremeno, predsjednik RS Milorad Dodik je razgovarao delegacijom Balkanskog kluba Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Na tom sastanku bilo je govora o mogućnostima otvaranja predstavništa Balkanskog kluba Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose u RS. Jedna od tema razgovara bila je i mogućnost održavanja manifestacija Dani Republike Srpske u Moskvi i Dani Ruske Federacije u Banjaluci.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG