Linkovi

Koalicija protiv IDIL-a napreduje u Raki


Raka, 12. oktobar 2017.
Raka, 12. oktobar 2017.

Koalicija kurdskih i arapskih boraca koja se bori protiv militanata u Siriji saopštila je danas da je od Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) preuzela kontrolu nad bolnicom u gradu Raki, posljednjem velikom uporištu islamista u toj zemlji.

"Bolnica je oslobođena, a 22 strana borca su ubijena", navela je koalicija i dodala da se borbe nastavljaju u blizini stadiona koji je još u rukama militanata, javlja AFP.

Koalicija je juče navela da će kroz nekoliko dana preuzeti u potpunosti kontrolu nad Rakom i da se sada vode ulične borbe.

Kurdski i arapski borci uz podršku američkih snaga pokrenuli su u novembru 2016. ofanzivu na Raku i 6. juna su ušli u grad.

Više od 320.000 ljudi je poginulo od početka rata u Siriji prije šest godina, dok su u Ženevi pod okriljem Ujedinjenih nacija u toku mirovni pregovori o okončanju rata i političkoj tranziciji.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG