Linkovi

Trump podstiče Kongres na poresku reformu


Donald Trump: Poreske olakšice i reforma bitnija nekog ikada
Donald Trump: Poreske olakšice i reforma bitnija nekog ikada

Predsjednik Donald Trump pokušava da podstakne Kongres da što prije reformiše američki poreski sistem, iako još nije predstavio plan za najavljenu reformu.

Trump je na Twitteru poručio članovima Kongresa da su, u svijetlu razaranja koje su prouzrokovali uragani Harvey i Irma, poreske olakšice i reforma „potrebniji nekog ikada”.

„Naprijed Kongresu, naprijed”, napisao je je predsjednik.

Napisao je da i će uskoro početi proces usvajanja „najvećeg paketa za poreske olakšice i reformu u historiji zemlje i da bi Kongres trebalo brzo da djeluje”.

Trump je u Bijeloj kući u utorak večerao sa nekoliko senatora, među kojima su i tri demokrate za koje se Bijela kuća nada da će se pridružiti republikanskoj većini i podržati poreske izmene.

Administracija je saopštila da je sastanak bio veoma produktivan i da su poreske olakšice, naročito one namijenjene srednjoj klasi, ključne za ekonomski rast i prosperitet.

Članovi Trumpovog kabineta nadaju se da će za nedjelju objaviti poreski plan i da će ga Kongres odobriti do kraja godine.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG