Linkovi

Veliki iftar "Bošnjaci na Drini"


Iftar
Iftar

U organizaciji Udruženja građana "Podrinje" i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Zvornik i Srebrenica večeras je, u 27. noći ramazana, u bratunačkom naselju Konjević Polje organiziran drugi veliki iftar pod imenom "Bošnjaci na Drini". Izvještaj su pripremili Prijatelji Srebrenice.

Veliki iftar "Bošnjaci na Drini"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

U organizaciji Udruženja građana "Podrinje" i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Zvornik i Srebrenica večeras je, u 27. noći ramazana, u bratunačkom naselju Konjević Polje organiziran drugi veliki iftar pod imenom "Bošnjaci na Drini".

Iftaru je prethodio prigodan kulturno-vjerski program, obraćanja organizatora, zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice. Na iftaru je, prema prvim procjenama, bilo više od 5000 postača iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i dijaspore.

Predsjednik Udruženja građana "Podrinje“ doktor Elmir Jahić kaže da je ovaj iftar snažna poruka odlučnosti Bošnjaka da budu svoji na svome, da BiH doživljavaju kao svoju domovinu, i dokaz da će ove zemlje biti tamo gdje ima Bošnjaka.

Ovaj iftar ima i simboličnu vrijednost, jer je organizovan baš na mjestu gdje je tokom rata ubijen veliki broj Bošnjaka, a danas, 25 godina kasnije, na istom mjestu rađa se život i nove generacije.

XS
SM
MD
LG