Linkovi

Povodom 75. godišnjice Glasa Amerike


Ciudadanos festejan la renuncia del presidente Evo Morales desde la Plaza de las Banderas en Cochabamba, centro de Bolivia. Foto: Fabiola Chambi - VOA.
Ciudadanos festejan la renuncia del presidente Evo Morales desde la Plaza de las Banderas en Cochabamba, centro de Bolivia. Foto: Fabiola Chambi - VOA.

Direktorica Glasa Amerike, Amanda Bennett je povodom 75. godišnjice ove institucije poslala sljedeću poruku:

“Prije 75 godina Glas Amerike je počeo sa emitiranjem svojih programa. Danas imamo programe na 45 jezika , iz svih dijelova svijeta, koje emitiramo na svim platformama, prema željama i navikama ljudi u konzumiranju vijesti i informacija. Koristimo kako radio, tako i televiziju; možete nas pronaći na internetu i na mobilnim uređajima, I ako se u budućnosti pronađe novi vid komunikacije, bićemo prisutni i na tom. Naša misija je zaista jednostavna: ljudima koji nemaju drugog pristupa pružamo neutralne, objektivne i tačne vijesti i informacije. Pri tome podijelimo sa njima priču o Americi. A priča o Americi je bogata. Obuhvata sve od poduzetničke atmosphere u Silikonskoj dolini, preko naših divnih univerziteta, do pitanja zdravstva i pronalazaka u medicini. Istovremeno to je priča i o dijasporama u Americi, o tim ljudima koji su došli u ovu zemlju iz svih krajeva svijeta.

Svoju novinarsku karijeru sam započela prije 50 godina, i danas ovdje, na Glasu Amerike se prisjećam toga zašto sam postala novinar. Velika je privilegija raditi sa izuzetnim ljudima koji vam donose tu američku priču, kao i neutralne vijesti i informacije iz svih dijelova svijeta. Mnogo me raduje što sam na Glasu Amerike prilikom proslave njegove 75. godišnjice, i ponosna sam što im mogu poželjeti uspješan rad i u sljedećih 75 godina.

XS
SM
MD
LG