Linkovi

Skuter za pješake


Za one koji žele iskoristiti svaki trenutak za rad ili razonodu, ili ne mogu ni trenutka ostati bez svog pametnog telefona, ovo novo prijevozno sredstvo za pješake je moguće rješenje.

Skuter za pješake
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Stigla je još jedna interestantna novost iz oblasti nauke i tehnologije: lični skuter koji se upravlja laserom. Sjedneš na njega, kažeš mu gdje želiš ići, i on te odnese dok se ti odmaraš ili obavljaš svoje poslove. Istraživači u Singapuru kažu da je samo-pokretni skuter napravljen za ljude koji žele izbeći prepreke, prolaziti kroz staze, hodnike i druga mjesta namijenjena za pješake. Skuter je dizajniran na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru, a vođa projekta je Marcelo Ang.

"Siguran sam da ste već naišli na ljude koji koriste svoj telefon dok hodaju i skoro vas sruše sa nogu... bilo bi dakle lijepo ako bi samo sjeli u skuter i dok putujete, čitate email poruke ili radite nešto", kaže vođa projekta, Marcelo Ang.

Skuter na četiri točka ima najveću brzinu od 6 kilometara na sat, a ima laserske senzore za izbjegavanje prepreka. Student Nacionalnog univerziteta, Kevin Xiangyu Hui je nedavno testirao skuter, i zadovoljno izjavio: "Kad sedneš na ovu mašinu, odmah se osjećaš opušteno. Divno je."

Testsiranje skutera je i dalje u toku, i za sada nije u prodaji.


XS
SM
MD
LG