Linkovi

U ljetnom glazbenom kampu, mladi umjetnici streme ka zvijezdama


Ljetni kamp između dvije školske godine ritual je za mnogu američku djecu. Jedan jedinstveni kamp u okolici Washingtona pruža mogućnost tinejdžerima-budućim umjetnicima, putem intenzivnog programa za muzički teatar, da dobiju dojam što je potrebno učiniti da bi došli do Broadwayja.

Ari Goldbloom-Helzner vježba za glavnu ulogu u mjuziklu temeljenom na filmu ''Fame'' - ''Slava'' - iz 1980. godine. On je jedan od 39-ero tinejdžera koji sudjeluju u programu glazbenog kazališta koji traje od osam sati ujutro do 11 navečer.

Tijekom dana, polaznici imaju satove plesa, glume i pjevanja, a uvečer sve što su naučili primjenjuju u stvarnoj produkciji.

''Program je vrlo intenzivan, i to je najiscrpljujući dio, ali i dio koji najviše volim,'' - kaže Ari Goldbloom-Helzner.

Dvotjedni program na kampu vodi Young Artists of America - Mladi umjetnici Amerike. Operni pjevač Rolando Sanz suosnivatelj je ove organizacije koja nudi i programe tijekom školske godine.

''Ulazimo u šestu godinu. Ono što volim u ovom programu je što privlači djecu koja se stvarno žele istaći, i biti okruženi drugom djecom poput njih,'' kaže Rolando Sanz.

Polaznici uče vještine i tehnike od profesionalnih umjetnika i mentora. Svaki trenutak provedu u pripremama za produkciju.

Amanda Yuan ima glavnu žensku ulogu.

''Puno se radi, stvarno sam umorna, ali sjajno je. Ne samo da se dobro zabavljam, već osjećam da stvarno napredujem. Radim i sama sebe pogurujem do krajnje granice, i neprestano savladavam izazove i prepreke, a to je na koncu fantastičan osjećaj,'' ističe Amanda.

A Ari Goldbloom-Helzner dodaje:
''Stvarno mislim da sam poboljšao svoje vještine s Mladim umjetnicima Amerike, i da mi je i ovaj kamp zaista pomogao da ostvarim svoj cilj i nastavim tim putem. Nadam se da ću te vještine ponijeti sa sobom i nastaviti putovanje u koledžu i nakon njega.''

Na kraju ljetnog programa, ovi mladi ljudi koji žele postati umjetnici pokazuju svoj talent i vještine u lokalnom kazalištu.

Sanz kaže da će neki polaznici nastaviti stremiti ka zvijezdama, ali svi oni će podržavati i cijeniti izvedbene umjetnosti tijekom svojih života.

U ljetnom glazbenom kampu, mladi umjetnici streme ka zvijezdama
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

XS
SM
MD
LG