Linkovi

Napad u njujorškoj džamiji - ubijeni imam i pomoćnik


Napad u njujorškoj džamiji - ubijeni imam i pomoćnik
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Grupa za zaštitu muslimana u Sjedinjenim Državama je ponudila nagradu od 10 hiljada dolara, kako bi pomogla da se pronadju ubojice jednog imama u njujorškoj džamiji, i njegovog pomoćnika. Ubojstva su se dogodila u subotu poslijepodne.

Imam Maulama Akonjee i pomoćnik Thara Uddin su ubijeni iz vtrenog oružja, iz blizine, nakon večernje molitve u mesdžidu Al-Furqan Jame, u Queensu.

Vijeće za američko -islamske odnose, skraćeno CAIR, je danas objavilo i formalnu nagradu za hvatanje ubojice.

Afaf Nasher, izvršna direktorica CAIR-a u New Yorku: "Ne moraš biti Musliman, ne moraš biti ni vjernik, da bi imao savjesti. Zamislite da vam netko bez ikakvog razloga ustrijeli oca! Neka vas to ponuka da prestanete šutiti , neka vas nagna na akciju, neka pomognu oni kojima imaju tjecaja...Sve i jedan od nas ima obavezu - dakle, ne samo plotičari , nego svatko tko ima nekog utjecaja, da podigne svoj glas. Ako šutimo, dozvoljavamo da se vrše zločini.“

Policija je objavila crtež osumnjičenika, muškarca tamne kose, s bradom, i naočalima. Još uvijek nema nikakvih informacijama o motivu ubojstva. Članovi bangladeške zajednice, koji se okupljaju u rečenoj džamiji, kažu da napad treba tretirati kao zločin iz mržnje.

XS
SM
MD
LG