Linkovi

U Brooklynu, koze brinu o korovu


U Brooklynu, koze brinu o korovu
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

U Brooklynu, koze brinu o korovu

U Brooklyn Bridge parku, četiri nubijske koze marljivo obavljaju posao za koji su unajmljene ovog ljeta. Hektor, Horacio, Minnie i Eyebrows čiste park od korova.

REBECCA MCMACKIN, DIREKTOR HORTIKULTURE, BROOKLYN BRIDGE: "To su mlade koze, adolescenti, tako da su stalno gladni. Oni su bili idealni za ovaj posao. Probiru točno korove od ukrasne trave, jer trave manje vole."

Koze također posve prirodno gnoje park koji je napravljen kao tampon zona između stambenih četvrti i iznimno prometne autoceste između Brooklyna i Queensa.

"Ovo je organički park, dakle ne koristimo sintetičke herbicide. Koze su za nas bile najlogičnija, najzabavnija i najslađa opcija."

I za mnoge susjede, koze su razumna opcija.

JASON MULLINGS, STANOVNIK BROOKLYNA: "Grad New York u cjelini ima ogroman problem s olovom, a mnogo je zagađenja i u prašini. Dakle, naći prirodan način za rješavanje otpada je korak u pravom smjeru."

CHRISTINE SCHEHL, STANOVNICA BROOKLYNA: "To je vjerojatno neobično, ali je zgodno. Ideja je dobra jer je ekološka, dakle ima smisla."

Svaka koza pojede oko 23 kilograma korova dnevno, što ih čini vrlo efikasnim u održavanju parka.

Premda su stanovnici u napasti da ih hrane jer su tako slatke, uprava parka ih moli da to ne rade kako bi koze bile dovoljno gladne da rade svoj posao.

XS
SM
MD
LG