Linkovi

Predsjednik Obama u kampanji uz Hillary Clinton


USA ELECTIONS HILLARY CLINTON
USA ELECTIONS HILLARY CLINTON

Predsjednik Barack Obama i njegov nekadašnji rival Hillary Clinton su udružili snage u kampanji za Bijelu kuću. Sadašnji predsjednik time bi želio osigurati nastavak svoje politike i smjernica i nakon isteka mandata.

Predsjednik Obama u kampanji uz Hillary Clinton
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Predsjednik Obama je jučer održao strastveni govor u prilog svoje nekadašnje državne tajnice pred velikom i živom masom pristalica u Charlotte-u, Sjevernoj Karolini.

"Pred vama će biti veoma jasan izbor između dvije fundamentalno različite vizije o tome u kom pravcu bi se Amerika trebala kretati. Čak se ne radi o izboru između ljevice i desnice, ili demokrata i republikanaca - nego je to izbor o tome da li ćemo se držati neke imaginarne prošlosti, ili ćemo pružiti ruke ka budućnosti. Radi se o tome, da li ćemo živjeti u Americi koja funkcionira za sve ljude, ili samo za nekolicinu", reako je predsjednik Obama.

Barack Obama i Hillary Clinton su održali govore sa blisko-kordiniranom politikom i vizijom za budućnost.

"Prije svega, gradićemo takvu viziju za Ameriku za kakvu se predsjednik Obama oduvijek zalagao. Takvu viziju budućnosti u kojoj ćemo raditi divne stvari zajedno, ne kao crvene ili plave države, nego kao SJEDINJENE države", naglasila je demokratski predsjednički kandidat, Hillary Clinton.

Obama trenutno ima visok stupanj odobravanja, i očekuje se da će ta podrška dati i te kako potrebnog zamaha u kampanji Hillary Clinton.

Na njenu kampanju je prije svega bacio sjenku skandal u vezi sa korištenjem privatnog email servera, dok u većini anketa i nadalje joj manjka podrške.

Do zajedničkog nastupa je došlo samo nekoliko sati nakon toga što je direktor FBI-a James Comey objavio da njegova agencija neće predložiti podnošenje krivične optužbe zbog nepravilnosti oko korištenja emaila, ali je uputio kritiku zbog "krajnje nemarnog" postupka sa poverljivim informacijama.

XS
SM
MD
LG