Linkovi

Obama protiv ekonomskih mitova Republikanaca


Obama protiv ekonomskih mitova Republikanaca
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Predsjednik Obama je jučer boravio u gradu Elkhart, u Indiani, sa ciljem da razbije - kako je to nazvao - mitove Republikanaca da je njegova ekonomska politika loša za američku privredu. Ovaj srednjezapadni grad bio je prvo mjesto koje je Obama posjetio kao predsjednik 2009., kada je stopa nezaposlenosti u Elkhartu bila skoro 20 posto.

Sada je stopa nezaposlenosti u Elkhartu 4 posto, a Obama zasluge za to pripisuje mudrim odlukama njegove administracije i Kongresa da stvore radna mjesta širom zemlje.

Okupljenim građanima Obama je rekao da se čuvaju političara koji zloupotrebljavaju njihov tjeskobe oko ekonomske budućnosti zemlje u pokušaju pridobivanja njihovih glasova. "Umjesto da vam govore za što jesu, oni svoju ekonomske stavove temelje na onome PROTIV čega su. A temeljna poruka im je protiv vlade, protiv imigranata, protiv trgovine i, priznajmo, protiv promjene."

Navečer, na skupu građana, koji je prenosila javna televizijska mreža PBS, predsjednik je rekao da je teško vidjeti kako bi drugi prijedlozi Republikanaca - poput ublažavanja propisa za Wall Street i smanjenja poreza za bogate - pogodovali srednjoj klasi.

Također na PBS-u, Obama je odbio podržati bilo Hillary Clinton ili Bernieja Sandersa kao predsjedničkog kandidata Demokrata, rekavši da njih oboje uglavnom dijele njegove ciljeve. Rekao je da će stranka "vjerojatno imati prilično dobru sliku" o budućem kandidatu nakon primarnih izbora u Kaliforniji i New Jerseyu, sljedeći tjedan.

XS
SM
MD
LG