Linkovi

Ženska studentska klapa BluesTones osvaja i izvan univerziteta


Most college campuses still look like this early
Most college campuses still look like this early

Upoznajte muzičku grupu "BluesTones" sa Univerziteta James Madison koja je posebna iz više razloga. Njihov stil je akapela ili klapa, i u njoj pjevaju isključivo studentice.

"Ja sam Morgan Weitzel, na završnoj sam godini i vođa sam grupe Bluestones. Audicije su otvorene za studentice prve godine na Univerzitetu James Madison. Ako si primljena u grupu možeš ostati četiri godine, a kad diplomiraš, onda ti prestaje i članstvo'', kaže Morgan Weitzel, voditeljica ženske klape BluesTones.

Pjevačku grupu ili klapu BluesTones su osnovale dvije studentice James Madison univerziteta 1999. godine u Virginiji. Pored bezbrojnih nastupa na univerzitetu, grupa je izdala devet albuma i dvije video kasete, i imala je nastupe širom Sjedinjenih država.

BluesTones je raznolika grupa, ima djevojaka iz svih krajeva svijeta, uključujući i Siriju i Iran.

Nedavno su nastupili u okolici Washingtona, u poznatom muzičkom klubu Jammin' Java.

"Zovem se Paula Naanou. Pridružila sam se grupi nakon upisa na ovaj fakultet, i ova mi je sad treća godina pjevanja sa njom", predstavlja se Paula Naanou, novoizabrana voditeljica grupe.

"A ja sam Mashianeh Dehghanpour. Ovo mi je treći semestar sa grupom BluesTones. Audiciju sam prošla na prvoj godini studija, i mnogo sam sretna što mogu pjevati sa ovom predivnom grupom djevojaka", nastavlja studentica koja je zadužena za nastupe ove grupe.

"Moje ime je Chloe Austin, muzički direktor BluesTones-a. Sa grupom sam već tri godine i to mi je najdraže iskustvo u dosadašnjem životu", oduševljeno priča Chloe.

BluesTones imaju dobru reputaciju, a uspješne su i u takmičenjima univerzitetskih klapa.

Ženska studentska klapa BluesTones osvaja i izvan univerziteta
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

Očigledno, učešće i pjevanje u grupi je uvelike obogatilo studentsko iskustvo ovih djevojaka.

XS
SM
MD
LG