Linkovi

Pucnjava u Centru za posjetitelje američkog Kongresa


Zgrada američkog Kongresa i Bijela kuća nakratko su u ponedjeljak bile pod policijskom blokadom nakon što su se čuli pucnjevi unutar Centra za posjetitelje zgrade Kongresa, gdje se okupljaju turisti prije obilaska zgrade.

Prema brojnim izvještajima, jedan muškarac je unio oružje, a, kad se, pri prolazu kroz detektor metala, oglasio alarm, on je i izvukao pištolj.

Jedan od policajaca na dužnosti je pucao i ranio naoružanog muškarca, ali ne teško. On je otpremljen u bolnicu.

Jedna posjetiteljka je također lakše ranjena šrapnelom. Suprotno ranijim izvještajima, niti jedan policajac nije ozlijeđen.

U vrijeme i neposredno nakon incidenta, svima koji su u to vrijeme bili u zgradi Kongresa rečeno je da se sklone tamo gdje se nalaze, a policija je blokirala pristup zgradi.

Jedna turistkinja iz Ohaja, Diane Bilo, rekla je Glasu Amerike da su njezin suprug i djeca u zgradi, a da su policajci svima pokraj zgrade rekli da pobjegnu dalje od zgrade.

I Bijela kuća je bila stavljena pod policijsku blokadu, ali tamo nije bilo nikakvog incidenta.

Kongres trenutno nije u zasjedanju zbog Uskršnjih praznika, ali je to tjedan u kojemu je Washington prepun turista koji dolaze vidjeti slavni cvat japanskih trešanja, upravo sada na vrhuncu.

G. 1998., dvojica policajaca u zgradi Kongresa su bila ubijena kada je jedan muškarac otvorio na njih paljbu. Nakon toga je Kongres pokrenuo plan gradnje novog centra za posjetitelje koji je poboljšao sigurnost cijelog kompleksa.

XS
SM
MD
LG