Linkovi

Povratak Ratova zvijezda


Premijera je odrzana sinoc u Los Angelesu
Premijera je odrzana sinoc u Los Angelesu

Serija filmova Star wars, Ratovi zvijezda, kako se mnogi sjećaju, je davno prikazana u kino dvoranama i ubrzo je postala ikona pop kulture. Zvijezde tog filma su se okupile jučer u Los Angelesu sa novom generacijom glumaca na premijeri prvog filma sljedeće ere ove uspješne filmske frančize.

Star wars The Force Awakens je sedmi po redu film otkako je prvi film izašao 1977, i prvi od 2005. Zadnja tri filma su tematski prethodila prvobitnoj trilogiji, te se stoga radnja novog filma nastavlja na radnju iz Povratka Jedija iz 1983 godine. Mark Hamil je postao slavan kao Jedi po imenu Luke Skywalker u originalnom filmu, i ponovo glumi uz Harrisona Forda, koji glumi Han Sola, i Carrie Fisher, koja glumi princezu Leiu. Hamill kaže da je gotovo nestvaran osjećaj ponovo se vratiti toj ulozi nakon nekoliko decenija.

Imate sva ta sjećanja koja naviru kada pogledate mjesta na kojima su snimljene scene. To je kao da se vratite u staru školu, kada ste bili u recimo drugom razredu. Ne možete ni zamisliti tu bujicu sjećanja, kaže Hammill.

John Boyega glumi Finna, jednog od likova i izražava poštovanje prema radu svojih starijih kolega.

Ovo je okruženje sa puno ljubavi. Ja sam veliki ljubitelj Ratova zvijezda i osjećam kao da odajemo počast filmu kojeg jako cijenim, kaže John Boyega.

Lupiti Nyong, dobitnica Oskara, još jedna je od novih članica ekipe i ona se nada da će se nova generacija ljubitelja serijala osjećati predstavljenima u filmu The Force Awakens.

Ja sam se odrastajući identificirala sa Ratovima zvijezda. Povezivala sam se sa likovima, te vjerujem da će se nova generacija povezati sa novim likovima. To je namjera Ratova zvijezda, povezivanje sa gledateljima, kaže ona.

The Force Awakens je prvi od četiri nova filma Ratova zvijezda koji će izaći do 2019. Nakon objavljivanja te vijesti, ljubitelji su iskazali entuzijazam na premijeri u Los Angelesu, kao i kupujući robu u prodavnicama. Oni najodaniji su danima kampirali pred kino dvoranama čekajući objavljivanje filma. U ranim jutarnjim satima u četvrtak film će se početi prikazivati u Sjedinjenim državama i još desetak zemalja u svijetu. U nekim dijelovima svijeta će se moći vidjeti već sutra.

XS
SM
MD
LG