Linkovi

Apple predstavio iPad Pro, najveći tablet do sada


Izvršni direktor Apple-a Tim Cook predstavlja novi iPad u San Franciscu, California.

Procesor novog tableta je brži od 80 posto trenutno postojećih laptopa. Kompanija je predstavila i dva nova iPhonea, kao i novu, bolju verziju Apple TV-a.

Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, predstavio je novi iPad na posebnom događaju za medije u San Franciscu:

''Ovo su danas najveće vijesti za iPad u povijesti iPada, i jako sam uzbuđen što vam ga mogu pokazati.''

''Ovo je iPad Pro.''

Potpredsjednik Apple-a, Phil Schiller, rekao je da novi iPad Pro ima ekran veličine 32,7 centimetara, u usporedbi s 24,6 centimetara kod postojećeg iPada. A predstavio je i novu dodatnu opremu, ''smart'' tastaturu:

''Ova tipkovnica drugačija je od ikoje koju ste do sada koristili. Pokrivena je materijalom posebno izrađenim u Apple-u. Osim što služi kao pokrivač, on formira strukturu i daje posebnu teksturu tipkama, koje stvaraju vrlo ugodan osjećaj pod prstom.''

Shiller kaže da će novi iPad Pro biti dostupan kupcima u novembru, uz početnu cijenu od 799 dolara.

Novi modeli Apple-ovih pametnih telefona su 6S o 6S plus. To su najnovije verzije unosnih smart telefona koji nude 3D dodir, tehnologiju displeja koja osvjetljava ekran ovisno o jačini kojom korisnici pritisnu ekran.

Apple se uglavnom oslanja na prodaju svog najpopularnijeg proizvoda, iPhone-a, koji je odgovoran za skoro dvije trećine prihoda ove tvrtke u posljednjem kvartalu.

Osim toga, kompanija je redizajnirala Apple TV s idejom da se usredotoči na sadržaj, ugradivši App store i Siri, pretražni mehanizam aktiviran glasom. Siri će sada moći pretraživati na Apple TV-ju sadržaje na iTunes-u, Netflixu, Hulu-u i ostalim aplikacijama na novom sučelju, rekli su predstavnici Apple-a.

Apple predstavio iPad Pro, najveći tablet do sada
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

XS
SM
MD
LG