Linkovi

U noći vještica, iz sjenki vrebaju sablasti, aveti i zli duhovi


Nova kuca strave i uzasa u Marylandu
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

U zadnje vrijeme, Ameriku opsjedaju i zombiji. Jedna kuća strave i užasa u Marylandu u tom je smislu sablasnija od većine drugih.

Večeras, Halloween, noć vještica. A, u noći vještica, sablasti, aveti i zli duhovi tradicionalno vrebaju iz sjenki. U zadnje vrijeme, Ameriku opsjedaju i zombiji. Jedna kuća u Marylandu u tom je smislu sablasnija od većine drugih.

Dobrodošli u 'Warehouse Project 4.1', najnoviji dodatak u ponudi sablasnih kuća na području glavnog grada Washingtona.

Smješten u napuštenoj uredskoj zgradi, u jednom trgovačkom centru, on postaje sve privlačniji neustrašivim avanturistima. Što se količine strave i užasa tiče, i prije nego što uđu, svi sudionici moraju potpisati da preuzimaju svu odgovornost za ono što će se dogoditi.

Jedan od osnivača projekta, Justin Watson, kaže da je ključ uspjeha u odmicanju granica u industriji sablasne zabave. "Napravili smo kuću duhova koju više tvore glumci nego predmeti i inscenacija. Kad iza svega stoje živi ljudi, a ne da nešto pada iz zidova, onda su stvari dinamičnije. Naši glumci imaju vlastite ideje, vide što ljude plaši i sami iz toga izvlače svoje daljnje poteze."

Industrija sablasne zabave - prema podacima krovne organizacije Haunted House Association, koja pokriva većinu kuća duhova i istrave i užasa u Sjedinjenim Državama - ostvaruje netto prihod od skoro 300 miliona dolara godišnje. Uz dobro planiranje, pojedina atrakcija može ostvariti dobit već u prvoj sezoni poslovanja.

Warehouse Project u Marylandu nastao je nakon što je četvero prijatelja u ljetu posjetilo jednu kuću duhova u Virginiji, kojoj je - kažu - definitivno manjkalo strave i užasa. Watson kaže da su, kad su odlazili, odlučili sami napraviti potpuno originalnu atrakciju, nešto što bi uplašilo i njih same.

Pripreme za otvaranje vlastite sablasne kuće uključivale su obilaske desetaka tematskih skupova i sajmova kako bi saznali kako funkcioniraju druge kuće duhova i koje taktike zastrašivanja daju najbolje rezultate.

Sada, zaposlivši više od stotinu plaćenih glumaca, šminkera i glumačkih tutora, Warehouse Project je zauzeo vlastito mjesto u ponudi strave i užasa stvorivši zombi apokalipsu iz stvarnog života.

Svakodnevnim promatranjem reakcija publike, glumci ostvaruju dovoljnu dozu zastrašivanja da uplaše čak i okorjele odrasle posjetitelje. "Bilo je fantastično. Stravično, ali zabavno," kaže jedan 26-godišnjak.
XS
SM
MD
LG