Linkovi

Izborni štabovi se pripremaju za vecerasnju debatu


Obama Romney Debate Graphic
U Americi je predsjednička utrka u punom zamahu, i manje od mjesec dana je ostalo do dana izbora. Predsjedničke kampanje predsjednika Obame i njegovog republikanskog rivala Mitt Romneya, svaka za sebe, su sigurne da upravo njihov kandidat može biti bolji i uvjerljiviji u sutrašnjoj durgoj po redu, predsjedničkoj debati.

Gotovo prije dvije nedjelje demokratski predsjednički kandidat, predsjednik Barack Obama je razočarao mnoge pristalice, čak i one naodanije, svojom slabom performansom u prvoj predsjedničkoj debati protiv gospodina Romneya.
David Axelrod , savjetnik u kampanji predsjednika Obame, je u medjuvremenu rekao da će druga debata, sutra navečer u New Yorku, pružiti predsjedniku priliku da bude mnogo bolji i uvjerljiviji .

A drugo što će svakako uraditi je, hoću reći, vidjeli smo guvernera Romneya kako jednom po jednom napušta svoje vlastite prijedloge, i dakle, predsjednik će od njega svakako zatražiti objašnjenje za to, kao što je podpresjednik Biden zatražio mnoga objašnjenja od kandidata Ryana.

Visoki savjetnik Romneyeve kampanje, Ed Gillespie , je izjavio da će gospodin Romney nastaviti s porukama koje američki narod želi čuti.


Naš je cilj nastaviti povezivanje Mitt Romneya sa američkim narodom, da ljudi čuju njegove planove za obnovu zemlje, i da im bude jasna razlika izmedju Romneyevih planova za smanjenje poreza za srednju klasu, za pokretanje zemlje ka izbalansiranom budžetu, za drastično povećanje radnih mjesta - i s druge strane, planova predsjednika Obame koji nama izgledaju kao tek 4 dodatne godine istoga, što ne možemo priuštiti.

Od prve debate je rejting predsjendika Obame opao, a gospodin Romney ima sve veću publiku , i što je interestantno, publiku koja dijeli njegov entuzijazam.
Sutrašnja debata je druga od ukupno tri, koliko će ih biti, prije izbora 6. novembra.
XS
SM
MD
LG