Linkovi

Ostaje li Lance Armstrong bez rekordnih sedam pobjeda na Tour de France?


Američka nacionalna anti-doping agencija objavila je da će slavnom biciklistu Lanceu Armstrongu oduzeti sve njegove pobjedničke naslove i zabraniti mu pristup natjecateljskom biciklizmu

Američka nacionalna anti-doping agencija objavila je da će slavnom biciklistu Lanceu Armstrongu oduzeti sve njegove pobjedničke naslove i zabraniti mu pristup natjecateljskom biciklizmu.

Do ove najave je došlo nakon što je Armstrong objavio da odustaje od daljnje bitke protiv optužbi te agencije o dopingiranju, nakon što je savezni sud u Austinu – gdje Armstrong živi – odbacio njegovu tužbu protiv agencije. Armstrong je osvojio rekordnih sedam pobjedničkih naslova na Tour de Franceu od 1999. do 2005. godine.

Slavni biciklist je u priopćenju na svojoj web stranici rekao da ‘nema nikakvih dokaza’ koji bi podržali optužbe o dopingu. Istaknuo je da se podvrgavao testiranju ‘u svako doba i bilo gdje u svijetu’.

Anti-doping agencija tvrdi da je Armstrong koristio zabranjena sredstva za poboljšanje svoje fizičke kondicije i performansa.

40-godišnji Armstrong, koji se prošle godine povukao iz aktivnog sporta, mnogima je bio heroj nakon što je prevladao rak testisa, sa metastazama u mozgu, te, potom, osnovao zakladu za istraživanje raka.
XS
SM
MD
LG