Linkovi

U pucnjavi kraj zgrade Empire State, u New Yorku, devetero ranjenih i dva poginula, uključujući i napadača


Napadač je bio otpušten iz jednog lokalnog biznisa i ubio je jednog svog bivšeg kolegu s posla prije nego što su ga ustrijelili policajci

Napadač odgovoran za pucnjavu pokraj zgrade Empire State, u New Yorku, bio je otpušten iz jednog lokalnog biznisa i ubio je jednog svog bivšeg kolegu s posla prije nego što su ga ustrijelili policajci.

Šef njujorške policije Ray Kelly rekao je novinarima da je ubijeni napadač, 53-godišnji Jeffrey Johnson, bio ‘ogorčeni bivši uposlenik’ u kompaniji ženske odjeće Hazan Importers, koja se nalazi blizu Empire State Building, gdje je dobio otkaz prije godinu dana. On je svoju 41-godišnju žrtvu ubio hitcem u glavu iz pištolja kalibra 0.45.

Kelly kaže da je Johnson pokušao pobjeći s mjesta zločina, ali su radnici na obližnjem gradilištu pozvali dvojicu policajaca koji su se dali u potjeru za napadačem i ubili ga kad je on namjeravao pucati na njih.

Šef policije i gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg su rekli da je devet osoba – dvije žene i sedam muškaraca – bilo ranjeno u incidentu, od kojih je neke možda pogodila paljba policajaca. Nitko od ranjenih nije u životnoj opasnosti.
XS
SM
MD
LG