Linkovi

Đoković dobio izuzeće od vakcinacije i igraće na Australian Openu


Novak Đoković u finalnom duelu protiv Dominika Tima na Australian Openu 2020. (Foto: AP/Dita Alangkara)
Novak Đoković u finalnom duelu protiv Dominika Tima na Australian Openu 2020. (Foto: AP/Dita Alangkara)

Prvi teniser svijeta Novak Đoković saopštio je da će braniti titulu na Australijan openu u Melburnu, nakon što je dobio potvrdu o medicinskom izuzeću od vakcinacije protiv kovida 19.

Đoković je do sada odbijao da otkrije da li je vakcinisan protiv kovida, a ranije je rekao da nije siguran da će ispuniti uslove za učešće na Australijan openu.

"Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22 💪🏼", napisao je Đoković na Instagramu.

Organizatori Australijan opena, koji počinje 17. januara saopštili su da svi učesnici turnira moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa ili moraju imati medicinsko izuzeće od vakcinacije koje im izdaje nezavisna stručna komisija.

Đoković je povukao učešće sa ATP kupa u Sidneju, što je postavilo pitanja o njegovom učešću na turniru u Melburnu.

Najbolji teniser svijeta osvojio je rekordnih devet Australijan opena, uključujući i posljednja tri.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG