Linkovi

Četvoro mrtvih u pucnjavi u bolnici u Chicagu


Policija ispred bolnice Mercy, gdje se dogodila pucnjava u kojoj je ranjeno više ljudi, 19. novembra 2018.
Policija ispred bolnice Mercy, gdje se dogodila pucnjava u kojoj je ranjeno više ljudi, 19. novembra 2018.

Naoružani napadač ubio je jednu ljekarku ispred bolnice Mercy a zatim upao u samu zgradu i ubio jednu ženu i policajaca u razmjeni vatre. Napadač je i sam poginuo u pucnjavi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Napadač je poznavao ljekarku u koju je pucao ispred bolnice Mercy, ali je kada je ušao u zgradu počeo nasumice da puca na ljude, saopštio je načelnik čikaške policije Eddie Johnson na konferenciji za medije.

Ljekari i paicjenti počeli su da izlaze iz zgrade, neki sa rukama podignutim u vazduh, dok su teško naoružani policajci pokušavali da obezbjede samu zgradu.

"Grad Chicago je izgubio ljekarku, asistenta farmaceuta i jednog policajca koji su svi danas došli na svoja radna mjesta da rade posao koji vole", izjavio je gradonačelnik Čikaga Rahm Emanuel.

Jedan policajac poginuo je u razmjeni vatre sa napadačem nakon što je on ušao u bolnicu, saopštio je Johnson. Napadač, čije ime nije objavljeno, takođe je ubijen ali još nije poznato da li je izvršio samoubistvo ili ga je pogodio neki od metaka koje je ispalio policajac.

Drugi policajac je izbjegao povredu kada ga je metak pogodio u opasač i tu se zaglavio.

Druga pucnjava istog dana odigrala se u Denveru, a u njoj je ubijena jedna osoba a tri su ranjene. Pucnjava je izbila na ulici u centru grada a policija traga za najmanje jednim osumnjičenim.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG