Linkovi

Danas počinje emitiranje reklamnih spotova predsjednika Busha (4/3/04) - 2004-03-04


Danas počinje medijska kampanja predizbornim oglasima predsjednika Busha, piše "Washington Post", te donosi i neke podatke o tim oglasima. Oni će se emitirati na pedesetak medijskih tržišta, u 17 saveznih država, onih istih za koje se na izborima 2000. pokazalo da ih se može preokrenuti s pro-demokratskog raspoloženja u pro-republikansko.

Prvi oglasi se ne bave senatorom Kerryjem kao protukandidatom predsjednika Busha, nego ističu ostvarenja i držanje gospodina Busha u kriznim trenucima. Kao takvi, piše Post, oni koriste i prikaze terorističkih napada na New York i Washington, oko čega su se već podigle kritike. Tabor senatora Kerryja prokomentirao je oglase predsjednika Busha kao 'revizionističke', te podsjetio na milijune izgubljenih radnih mjesta i još više milijuna ljudi koji su izgubili zdravstveno osiguranje u posljednje tri godine. Što se financijske strane kampanje tiče, washingtonski list podsjeća da kampanja gospodina Busha već posjeduje stotinu milijuna dolara, a tvrdi da će ukupno prikupiti i potrošiti više od 170 milijuna. No, neki promatrači upozoravaju da u korist demokratskog kandidata, - točnije s ciljem ne-biranja predsjednika Busha - neke organizacije namjeravaju potrošiti mnogo veće količine novca. Najveći savez sindikata AFL-CIO, te organizacije poput 'Americans Coming Together', koju financira zaklada Georgea Sorosa, namjeravaju potrošiti između 560 i 620 milijuna dolara kako bi porazili predsjednika na izborima u studenom, piše "Washington Post".

Sa stranica "New York Timesa" čitamo da se lojalnost potrošača ne isplati baš uvijek... naravno, sve ovisi o tome tko su potrošači. Posljednjih je tjedana, naime, okončana protuteroristička operacija u kojoj su uhvaćene terorističke ćelije na tri kontinenta - a i neka velika imena, poput Khalida Shaikha Mohammeda prije godinu dana - a sve zahvaljujući sklonosti terorista ka određenom tipu celularnih telefona, koji su svi imali istu vrstu čipa. Rečeni čip je porizvod švicarskog Swisscoma, a bio je popularan među teroristima zbog mogućnosti kupovanja minuta unaprijed, bez odavanja identiteta.

I, konačno, kad smo već s druge strane zakona, "Christian Science Monitor" piše da pljačke banaka u Americi postale sve učestalije. No, za razliku od ranije, kada su pljačkaši trebali taoce, dobro oružje ili, barem, dobrog obijača sefa, danas je dovoljno staviti tamne naočale i napisati ceduljicu sa zahtjevom da se izruči novac. Tako barem tvrde stručnjaci FBI-ja, koji takav scenario pljačke vide sve više i u svim dijelovima Amerike. Prošle godine ih je bilo 64 posto više nego prethodne godine. Dakle, flomaster postaje oružje izbora nasljednika Johna Dillingera, zaključuje bostonski list.

XS
SM
MD
LG