Linkovi

Zbog čega su u Americi sve popularniji strani automobili? (30/11/03) - 2003-11-29


U knjizi provokativnog naslova “Sumrak Detroita: kako je ‘Velika trojka’ izgubila kontrolu nad američkim tržištem automobila”, novinarka Micheline Maynard govori o uzrocima sve veće neuspješnosti američkih proizvođača automobila - Chryslera, Forda i General Motorsa.

Časopis Automotive News predviđa da će broj prodanih automobila i kamioneta u Sjedinjenim Državama dosegnuti 16 i pol milijuna vozila, što je ujedno i peta najuspješnija godina po broju prodanih vozila. Same brojke dovoljan su razlog za ohrabrenje, međutim Micheline Maynard ističe da statistika prikazuje tek dio stvarnosti. Naime, proizvođači automobila iz Detroita svjesni su da, iz godine u godinu, strani automobili u Americi postaju sve popularniji.

"Tri glavna proizvođača automobila, General Motors, Chrysler i Ford, drže oko 60 posto američkog tržišta. Povijesno gledano, 1960. godine toliki je udio tržišta imao sam General Motors" - objašnjava ava američka novinarka. Ona kaže da će Chrysler, Ford i General Motors i dalje bilježiti sve manju prodaju: "Predviđam da će do 2010. godine tri velika američka proizvođača držati 50 posto tržišta, dok će drugu polovicu imati strane marke."

Kako je uvozna automobilima, naročito japanskim, pošlo za rukom da se uspješno natječu s divovima poput Chryslera, Forda i General Motorsa? Micheline Maynard kaže da se radi o osnovnim načelima uspješnog poslovanja: "Početkom osamdesetih, Japanci su shvatili što želi američki vozač. Želio je više prostora i udobnosti nego što su pružali japanski automobili namijenjeni za japansko tržište. Stručnjaci su radili na tome. Dio njihove strategije bio je izgraditi tvornice u Americi, u kojima su se počela proizvoditi upravo takva vozila."

Micheline Maynard kaže da je problemima američke auto-industrije pridonijela i njezina kratkovidnost. Ford je, primjerice, 1986. vrlo uspješno plasirao svoj obiteljski automobil, Taurus. No, vrlo je brzo za njega izgubio interes, dok su strane kompanije poput Toyote i Honde nastavile posvećivati pažnju sličnim modelima.

"Stranci su se uz to okrenuli i tržištu luksuznih automobila, nastojali su poboljšati postojeće modele. U tom su procesu stekli povjerenje mnogih klijenata koji su im ostali vjerni kako se kvaliteta vozila unapređivala" - kaže gospođa Maynard.

Velika prednost stranih auto-kompanija koje imaju postrojenja u Sjedinjenim Državama leži i u tome što trenutnim i bivšim uposlenicima ne trebaju isplaćivati zdravstveno i mirovinsko osiguranje. General Motors, Ford i Chryslera – u skladu s kolektivnim ugovorima postignutim sa sindikatima – to čine.

"U cijeni vozila koje proizvedu General Motors, Ford i Chrysler tisuću dvjesto dolara odlazi na mirovinsko i zdravstveno osiguranje radnika. To je nešto što oni moraju trpiti za razliku od stranih kompanija" - objašnjava Micheline Maynard, autorica knjige "Sumrak Detroita: kako je 'Velika trojka' izgubila kontrolu nad američkim tržištem automobila".

XS
SM
MD
LG