Linkovi

Sjedinjene Države - Argentina 106:73 (1/9/03) - 2003-09-01


Ovog puta nije bilo nimalo sumnje – američki košarkaši bili su mnogo bolji od argentinskih. Mnogo, mnogo bolji. Rezultat 106:73. Riječ je o završnoj utakmici na olimpijskom kvalifikacijskom turniru odigranom u Portoriku. To, isto tako, znači da su se i Amerikanci i Argentinci plasirali na Olimpijske igre u Ateni, a to je pošlo za rukom i trećeplasiranoj momčadi s ovog turnira – Portoriku.

Američki su košarkaši povratili nacionalni ponos i nadu da bi se mogla obnoviti stara slava koju su godinama pronosili NBA košarkaši, a koja je tako lako prokockana na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu kada su zauzeli tek šesto mjesto. Kolika je bila premoć američkih košarkaša u finalnoj utakmici u Portoriku slikovito govori podatak da je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 53:19. Konačni zaključak: Sjedinjene Države su ponovno najbolja momčad, barem s ove strane zemaljske kugle.

Međutim, bez obzira na savršeno odigrano finale, ovaj je kvalifikacijski turnir pokazao da američkoj momčadi nedostaju jedan kvalitetan krilni centar i jedan vanjski pucač. No, očekuje se da će na Olimpijadi nastupiti Karl Malone i Kobe Bryant. Sigurna mjesta imaju i Jason Kidd, Allen Iverson, Ray Allen, Tracy McGrady, Tim Duncan, Jermaine O`Neal, dok Vince Carter i Elton Brand moraju pokazati više volje i bolju formu da bi otišli u Atenu.

XS
SM
MD
LG