Linkovi

Hrvatski nogometaši danas kreću za Japan (19/5/02) - 2002-05-19


Hrvatska reprezentacija danas kreće za Japan, na svjetsko nogometno prvenstvo. Hrvatski su se nogometaši dobili su slobodni dan, nakon što su se vratili sa šestodnevnih priprema u Austriji. Ivan Katalinić, pomoćni trener hrvatskog izbornika, izrazio je zadovoljstvo obavljenim pripremama. Podsjetimo, Hrvatska se trenutno nalazi na 21 mjestu na listi Međunarodne nogometne federacije, iako je 1998. osvojila treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Od tog visokog plasmana, Hrvati su imali tek tri pobjede u 15 međunarodnih susreta. Poznati nogometni komentator Derek Rae kaže da je jedan od problema hrvatske reprezentacije – dob njenih igrača.

"Ovoga puta postavlja se pitanje – jesu li Hrvati svoje najbolje godine već ostavili za sobom. Mnogi od igrača koji su bili tako uspješni 1998. danas su stariji od trideset godina. No, ipak, kvalificirali su se za prvenstvo u Japanu i pobijedili u skupini, u kojoj su bile i Belgija i Škotska, kaže on.

Nade Hrvata doživjele su udarac početkom mjeseca kada je 23-godišnji obrambeni igrač Juventusa Igor Tudor ponovno ozlijedio desni gležanj, zbog čega je otpao njegov nastup na Svjetskom prvenstvu. Prema ocjeni Dereka Raea, iako je treće mjesto ovaj puta izvan dohvata, hrvatska bi se reprezentacija mogla plasirati barem u drugo kolo.

"Ne bih bio iznenađen kada bi Italija i Hrvatska igrale neriješeno i kada bi odlučujući bili golovi postignuti u susretima s drugim reprezentacijama iz skupine. Mislim da bi Hrvatska imala bolje šanse dati više golova drugim reprezentacijama nego Italiji. Vjerujem da će se Hrvati plasirati u osminu finala," ocjenjuje gospodin Rae.

Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Meksika 3. lipnja u Niigati. 8. lipnja sastaje se s trostrukim svjetskim prvakom Italijom, a zadnju utakmicu u prvom kolu igra 13. lipnja u Jokohami protiv Ekvadora.

XS
SM
MD
LG