Linkovi

Nove, strožije mjere sigurnosti u američkim zračnim lukama - 2001-09-15


U američkim zračnim lukama na snazi su nove, mnogo strožije mjere sigurnosti. Mnogi smatraju da su one trebale biti uvede puno ranije. Međutim, neki stručnjaci za avio-promet smatraju da stroge mjere sigurnosti neće, same po sebi, spriječiti terorizam.

Kao razlog uspjeha vrlo dobro koordiniranog napada na Pentagon i Svjetski trgovinski centar najčešće se navode vrlo labave mjere sigurnosti. Charlie LaBlanc, stručnjak za sigurnost zračnog prometa, kaže da u Americi mjere sigurnosti na aerodromima i u zrakoplovima nikad nisu bile stroge kao u Evropi. Za to postoji i konkretan razlog – kaže on:

"Razina terorističke prijetnje je uvijek bila manja nego u drugim zemljama. Uz to, ovdje u Americi nitko nije niti pomišljao da bi se ovakav teroristički scenario uopće mogao dogoditi – da se otmu avioni te da ih se obruši na zgrade," kaže gospodin LaBlanc.

No, sada se to dogodilo, i Amerika poduzima korake kako se slični napadi ne bi ponovili. Ministarstvo prometa je najavilo da će osim aerodromskih sigurnosnih službi, – koje su dio privatne zaštitarske službe –, u zračnim lukama biti stacionirani i uniformirani agenti FBI-ja. Također se traži pomoć elitnih anti-terorističkih vojnih postrojbi Delta. Ministarstvo prometa nada se da će agenti FBI-ja i pripadnici oružanih snaga često zamjenjivati policajce u civilu koji su i do sada bili u pratnji na određenim letovima.

Direktor Instituta za avio-promet pri Sveučilištu George Washington, Dary Jenkins, kaže da doživljaj leta u američkim zrakoplovima nikad više neće biti isti. “Zračne će luke postati militarizirane. Ličit će na one u Evropi”, kaže Jenkins.

Vladinim mjerama sigurnosti ukida se predavanje prtljage pred zgradom terminala, a u čekaonicama za ulazak u avion moći će od sada biti samo putnici s ovjerenim kartama, dakle, - kao u Europi -, a, prije ukrcavanja putnika, zrakoplovi će biti pomno pregledani.

Charlie LeBlanc smatra da su to vrlo dobre mjere, jer, kaže, otmicu je vrlo teško spriječiti kada su otmičari već u zrakoplovu. On ukazuje na najslabiju kariku u sigurnosnom lancu – članove privatnih zaštitarskih tvrtki koji detektorima za metal i rendgenskim aparatima pregledavaju putnike i prtljagu. Gospodin LeBlanc kaže da se radi o slabo uvježbanim i slabo plaćenim ljudima od kojih mnogi ne rade dugo na tom poslu.

"U Americi posjedujemo najmoderniju tehnologiju, ali to ne znači mnogo ako njome koriste slabo obučeni ljudi. Ako se radi o slabo motiviranim, slabo uvježbanim i slabo plaćenim uposlenicima, onda tu dolazi do propusta koji mogu dovesti u opasnost čitav sigurnosni sustav," kaže Charlie LaBlanc.

Ministar prometa Norman Mineta smatra da valja razmišljati o mogućnosti da se na tim radnim mjestima zaposle profesionalni djelatnici: "Pitanje je treba li nacionalizirati ili federalizirati kontrolu putnika? O tom pitanju raspravlja se upravo u ovom trenutku."

Vladini dužnosnici svjesni su da će nove sigurnosne mjere usporiti komercijalni zračni promet. Javnost mole da ima strpljenja s novim mjerama. Međutim, Philip Baum, urednik britanskog časopisa Aviation Security International, upozorava da će strpljenje američkih putnika biti često na kušnji, pogotovo u atmosferi čestih aerodromskih gužvi.

"Ne možete samo tako prijeći s američkih na evropske mjere sigurnosti. Američki su aerodromi jednostavno premali za to. Oni su sposobni primiti putnike tek na dva sata, neposredno prije polijetanja," kaže gospodin Baum.

Daryl Jenkins, s Instituta za proučavanje sigurnosti u avio-prometu napominje da za sprečavanje terorističkih napada poput ovih u New Yorku i Washingtonu treba mnogo više od pojačanih mjera sigurnosti u zračnim lukama. Pojačana sigurnost je važna, ali je važan i obavještajni rad, što su Sjedinjene Države po njegovom mišljenju nakon hladnog rata zapustile.

"Nedavni događaji ukazuju na činjenicu da su danas teroristi sposobni briljantno isplanirati svoje akcije. To su drugačiji teroristi od onih s kojima smo imali posla u prošlosti. Zbog toga, savezna vlada treba biti mnogo opreznija i budnija, nego što je to bila u posljednjih 10 godina," kaže gospodin Jenkins.

Charlie LaBlanc zaključuje da su se ovaj put, – u napadima na Svjetski trgovinski centar i na Pentagon –, nažalost, teroristi pokazali umješnijima od onih čiji je posao zaustaviti ih.

XS
SM
MD
LG