Linkovi

Simon & Schuster najavljuje memoare kćeri Richarda Cheneya


Kći i voditeljica predizborne kampanje dopredsjednika Dicka Cheneya, Mary Cheney, sklopila je sporazum s izdavačkom kućom Simon & Schuster o objavljivanju memoara uz predujam od milijun dolara.

Gospođa Cheney je, kao deklarirana lezbijka, odbijala dosad govoriti o svom osobnom životu, međutim, njezina spolna orijentacija bila je često spominjana u prošlogodišnjoj američkoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji.

Različite homoseksualne udruge su organizirale kampanju pisanja pisama Mary Cheney u kojoj su od nje tražili da osudi poziv predsjednika Busha da se usvoji ustavni amandman koji bi zabranjivao istospolne brakove.

Tijekom konvencije Republikanske stranke konzervativni komentator Alan Keyes nazvao ju je – citiramo – "sebičnim hedonistom". A demokratski predsjednički kandidat John Kerry nekoliko je puta u predsjedničkim debatama spominjao spolnu orijentaciju Mary Cheney, izazvavši oštru kritiku njezine majke i dopredsjednikove supruge Lynne Cheney.

U svom pismenom priopćenju Mary Cheney kaže da s nestrpljenjem čeka da počne pisati o svom osobnom iskustvu. "Po prvi put sam sa svojim ocem bila dio političke kampanja kad mi je bilo osam godina" - piše dopredsjednikova kćer – "a u kampanje sam bila uključena kao član obitelji i uposlenik, ali nikad nisam namjeravala postati politička meta druge strane".

Iz izdavačke kuće Simon i Schuster kažu da će memoari Mary Cheney biti prva knjiga u novoj biblioteci o konzervativnoj politici i aktualnim političkim zbivanjima koju će uređivati Mary Matalin, bivša bliska suradnica i savjetnica dopredsjednika Cheneya, inače supruga jednog od vodećih stratega Demokratske stranke Jamesa Carvillea.

XS
SM
MD
LG