Linkovi

Racije nakon ubistva Zarqawia


Američka vojska u Iraku je saopćila da je tokom noći izvela više od 35 racija zasnovanih na informacijama koje su prikupljene nakon smrti terorističkog lidera Abu Musab al-Zarqawija.

Glasnogovornik američke vojske, general major William Caldwell je danas izvijestio o ovim racijama, u vrijeme dok koalicione snage rade na rasturanju Zarqawijeve terorističke grupe u Iraku.

General Caldwell je također saopćio da je Zarqawi preživio napad na kuću u Baqubi, ali da je preminuo od posljedica ranjavanja nešto kasnije. On je dodao da posljednje informacije pokazuju da su dva muškarca i tri žene također poginuli u zračnom napadu.

U međuvremenu su Iračke vlasti nametnule zabranu na saobraćaj u Bagdadu i nemirnim područjima na sjeveru, kako bi pokušali spriječiti osvetničke pobunjeničke napade nakon ubistva terorističkog lidera Abu Musab al-Zarqawija.

Iz iračkog Ministarstva unutarnjih poslova saopćavaju da će zabrana biti na snazi od 11 sati ujutro do 3 sata poslije podne u vrijeme kada većina Iračana ide u džamije na molitve.

XS
SM
MD
LG