Linkovi

Aktuelno

Strava u Ulici brijestova - sablasni Freddy Krueger u reinkarnaciji originalne verzije

A Nightmare on Elm Street

Tko bi mogao zaboraviti sablasni lik Freddyja Kruegera: izobličeno lice, dugačke noževe koji iskoče iz njegovih prstiju kao i način na koji snove svojih žrtava pretvara u noćne more.

Jedan od najjezovitijih zlikovaca iz modernih američkih filmova strave i užasa, Freddy Krueger, vraća se na velike ekrane u novoj i još jezivijoj verziji njegove tragične priče.

Tko bi mogao zaboraviti sablasni lik Freddyja Kruegera: izobličeno lice, dugačke noževe koji iskoče iz njegovih prstiju kao i način na koji snove svojih žrtava pretvara u noćne more.

Skupinu tinejđera čudi kako to da sanjaju svi istog čovjeka, ali dok shvate zašto, već je prekasno jer, jednoga za drugim, taj ih lik ubija dok spavaju. Freddy je ubio svoje prve žrtve prije 26 godina, u originalnoj verziji "Strave u Ulici brijestova", koju je napisao i režirao Wes Craven, bivši sveučilišno profesor književnosti koji je vratio u život žanr horrora. Naizgled nezaustavljivi lik Freddyja Kruegera vratio se u još šest filmova - sedam ako se računa i onaj iz 2003. pod naslovom Freddy protiv Jasona, u kojoj se borio protiv koljača iz filmske franšize Petak 13-ti, Jasona Vorheesa. U ovoj novoj verziji, režiju vodi Sam Bayer, zvijezda u svijetu glazbenih videa, kojemu je ovo debitantski dugometražni film.

Robert Eglund glumio je stravičnog ubojicu u ranijim filmove Strave u Ulici brijestova, no u ovom re-makeu tu ulogu preuzima Jackie Earle Haley, bivša dječja filmska zvijezda čija je karijera bila ponovno oživljena njegovom interpretacijom uloge u filmu "Little Children", iz 2006., za koju je bio nominiran za Oskara. Haley je kazao da mu je cilj bio napraviti Krugera još stravičnijim nego u ranijim filmovima.

Mlada glumica - kako kažu, zvijezda u usponu! - Rooney Mara glumi Nancy, tinejđerku koja razriješi tajnu zašto ubojica hara njezinim snovima i snovima njenih prijatelja iz razreda. Marina Nancy je jedan od brojnih spomena na originalnu verziju. Jednako kao i onda, i sada likovi sami sebe dovode u situacije u kojima publika poželi viknuti: 'ne idi tamo!'

No, film je vjeran svome žanru i likovi, naravno, odlaze tamo kamo ne bi trebali. Mlade, zgodne i krajnje stravičnim situacijama nevične žrtve glume, među ostalima, Kellan Lutz, Thomas Dekker, Katie Cassidy i Kyle Gallner. Scenarij su napisali Wesley Strick i Eric Heisserer, a producent je Michael Bay, koji je ranije bio na čelu produkcije filma "Transformers".

Johnny Gimble “slavi s prijateljima” i sve nas poziva u svijet Western swinga

Johnny Gimble “slavi s prijateljima” i sve nas poziva u svijet Western swinga

'King of the Fiddle' puni 84 godine uz puno razloga za slavlje

Na albumu “Celebrating With Friends,” slavni teksaški violinist, mandolinist i vokalist Johnny Gimble, kako to i naslov albuma govori, slavi s prijateljima. Za slavlje ima puno razloga.

U svibnju, Johnny Gimble – “King of the Swing Fiddle” - puni 84 godine. Svirati je počeo, u plesnim dvoranama istočnog Teksasa, još prije Drugog svjetskog rata. Otada, kao session glazbenik, krasio je albume bezbroj drugih umjetnika, od Leftyja Frizzella, Martyja Robbinsa, Raya Pricea, Charlieja Pridea, Waylona Jenningsa, Dolly Parton, Georgea Straita. do Merlea Haggarda, Cheta Atkinsa, čak Paula McCartneyja. Od 1979. do 1981., pratio je na svjetskoj turneji Willieja Nelsona. A i vidjeli i culi ste ga mozda, u filmu “Honkeytonk Man, Clinta Eastwooda. Gimble je dobitnik pet nagrada Country Music Association, kao najbolji instrumentalist; osam nagrada Akademije za country glazbu, kao najbolji violinist. Tri puta je nominiran za Grammyja, dobitnik je jednoga, a prije 16 godina uručena mu je i nagrada Nacionalne zaklade za umjetnost koja folk i tradicijskim majstorima na taj način odaje priznanje za njihovu umjetničku vrsnost i doprinose tradicijskom nasljeđu Amerike. Od kraja 40-ih do sredine 60-ih godina, Johnny Gimble je, kao član slavnog teksaškog sastava Bob Wills’ Texas Playboys, bio ključan u stvaranju i razvoju zvuka koji znamo kao Texas swing. Među tolikima koje nazivamo “legendarnima,” legendarni teksaški fiddler je istinska legenda. Johnny Gimble je jednostavno najbolji fiddler, točka.

S takvim CV-om normalno je da je stekao veliki broj prijatelja među drugim zvijezdama. U “Sweet Georgia Brown” u društvu je Merlea Haggarda.

Klasični Western swing napajao se na mnogim izvorima. Gimble tu činjenicu i naglašava uvrštavanjem na album “Celebrating With Friends” i skladbu “Lady Be Good,” Georgea i Ire Gerhswina. U njoj ima malu pomoć prijatelja Willieja Nelsona.

Uz Nelsona i Haggarda, Johnnyju Gimbleu pridružuju se i Vince Gill i Dale Watson i niz sjajnih instrumentalista, album – njegovih 14 skladbi - doista zvuči kao slavljenje s prijateljima - dobre vibracije, atmosfera opuštena, nepožurivana, svirka besprijekorna, prekrasan hommage jednom inače tihom i povučenom i skromnom čovjeku koji apsolutno zaslužuje svu pažnju koju na ovom albumu od prijatelja i dobija.

Producent Ray Benson, frontman onog drugog slavnog teksaškog benda – Asleep At the Wheel – pridružuje se Johnnyju Gimbleu u “Under the X in Texas,” u čast, naravno, njihovoj rodnoj državi, Teksasu!

http://www.voanews.com/MediaAssets2/croatian/dalet/JohnnyGimble.Mp3

please wait

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Link

http://www.voanews.com/MediaAssets2/bosnian/2010_04/Georgia_O_Keefe_Exhibit_SEQ-fixed-20fps-256k-wtag.wmv

http://www.voanews.com/MediaAssets2/bosnian/2010_04/Georgia_O_Keefe_Exhibit_SEQ-fixed-20fps-256k-wtag.wmv
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00

Izložba rijetko viđanih djela Georgie O’Keeffe

http://www.voanews.com/MediaAssets2/bosnian/2010_04/Cyber_Dissodents_SEQ-20fps.wmv

http://www.voanews.com/MediaAssets2/bosnian/2010_04/Cyber_Dissodents_SEQ-20fps.wmv
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00

Digitalna tehnologija mijenja politički milje

Učitajte još

XS
SM
MD
LG