Linkovi

Američka vlada uskoro bi se mogla suočiti s manjkom radne snage (5/11/01) - 2001-11-05


Evo i redovitog pregleda pisanja američkog tiska…”Savezna vlada uskoro bi se mogla suočiti s manjkom radne snage” – piše jutros najtiražniji američki dnevnik USA Today. U roku od pet godina, najmanje trećina vladinih službenika mogla bi otići u mirovinu. Prosječna dob vladinog djelatnika iznosi 45 godina. Nakon terorističkih napada od 11. rujna, najviše se traže istražitelji FBI-a, agenti CIA-e, te djelatnici Centra za kontrolu bolesti, Središnje banke i Agencije za zaštitu okoliša.

Christian Science Monitor jutros piše o sve većem interesu roditelja za kojekakve spravice pomoću kojih mogu pratiti svoju djecu. Prema pisanju ovoga lista, nakon napada u New Yorku i Washingtonu, roditelji su počeli više nego ikada prije oboružavati djecu mobitelima, pagerima i drugim komunkacijskim spravama. Na tržištu vlada izuzetna ponuda, a škole se jedva nose s poplavom novih neželjenih zvukova u učionicama.

Washington Post na naslovnici prostor posvećuje – jučerašnjoj premijeri filma o Harryju Potteru, održanoj u Londonu. “Harry Potter i kamen čarobnjaka” u Sjedinjenim Državama će se početi prikazivati za desetak dana i već se očekuje da će biti najveći filmski hit božićne sezone. Studio Warner Brothers potrošio je na njegovo snimanje 125 milijuna dolara, a vjeruje se da će samo od reklamnog ugovora s Coca-Colom zaraditi – 100 milijuna. Film je premijerno prikazan u Britaniji na zahtjev autorice serijala knjiga o Harryu Potteru, britanske spisateljice za djecu P.J. Rowling.

XS
SM
MD
LG