srijeda, 10. februar 2016

Aktuelno

Nokia, Microsoft i Motorola predstavili nove mobitele i male kompjutere

Karakteristike tih spravica su bežično punjenje, bolje kamere, i operativni sistem Windows 8.

Google je Motorolu kupio u maju
Google je Motorolu kupio u maju
Mike O`Sullivan
Konkurencija raste u svijetu mobilnih kompjutera. Jučer su partneri Nokia i Microsoft, kao i Motorola kojoj je vlasnik Google, objavili svoje nove proizvode.  Dodatni broj mobitela i prenosnih kompjutera će biti objelodanjen narednih sedmica.
 
Nokia i Microsoft su zajednički u New Yorku objelodanili dva nova mobitela, Lumia 820 i 920. Karakteristike tih spravica su bežično punjenje, bolje kamere, i imaće operativni sistem Windows 8. Partnerski odnos je važan, kaže izvršni direktor Nokie Stephen Elop.
 
Kako bi potrošačima pružila konkurentno iskustvo, Nokia je morala biti dio ekosistema, kaže on.
 
Ekosistem je mješavina softwera, hardwera i digitalnih mreža. Kompanije kao što su Apple, kao i novi igrač Google sa svojim Android operativnim sistemom, stvorili su ekosisteme koji dominiraju tržištem mobitela i malih prenosnih kompjutera. Elizabeth Fife proučava industriju mobilnih telefona i kompjutera na univerzitetu u južnoj Kaliforniji, i kaže da se Microsoft nada dijelu akcije.
 
Imate uslugu, spravicu, i kada kontrolirate oba ta elementa, imate veću snagu, snagu platforme, kaže Elizabeth Fife.
 
Motorola, koju je Google kupio u maju, predstavlja tri nove verzije svog klasičnog telefona Razr. Kao i Nokijini novi mobiteli, oni će imati četvrtu generaciju mreže velike brzine, 4-G. Microsoft se nada da će izmijeniti okruženje sa sistemom Windows 8, novim operativnim sistemom koji će imati verzije za osobne kompjutere, mobitele i prenosne kompjutere, kaže Elizabet Fife.
 
U odnosu na ekosisteme Apple i Google koje smo imali u posljednje dvije ili tri godine, možda će se pojaviti novi igrač, što je dobro, kaže Elizabeth Fife.
 
Predstojeće objave od strane drugih kompanija će proširiti tržište.  Među novim uređajima bi trebali biti novi Kindle Reader od Amazona, IPhone 5 od Applea, i krajem oktobra, novi mali prenosni Microsoft kompjuter koji će imati sistem Windows 8.
Nokia, Microsoft i Motorola predstavili nove mobitele i male kompjuterei
|| 0:00:00
...    
 
X
06.09.2012
Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.

Studio Washington

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Studio Washingtoni
X
09.02.2016
Polusatni TV program Glasa Amerike na jezicima naroda BiH

NAJNOVIJE

Video Sirija: Nemjerljiva težina patnje i životne ugroženosti

U izvještaju UN-a sirijski režim optužuje se, zbog masovnih ubistava zatvorenika, za državnu politiku istrebljenja civilnog stanovništva.
Više

Video Njemački umjetnici o izbjeglicama

Pojasi za spašavanje mogu se kupiti u svakom lučkom gradu u Turskoj, a oni su postali i simbolom izbjegličke krize koja je dovela milijun ljudi u Evropu tokom 2015. godine. Njemački umjetnici skupljaju odbačene pojaseve za spašavanje jer planiraju postaviti umjetničke istalacije širom Njemačke.
Više

Video 3-D printer pomoć u presađivanju organa

Presađivanje ljudskih organa je već decenijama prisutno širom svijeta i postalo je dosta uobičajena stvar. Međutim, ljekari i njihovi pacijenti i nadalje se suočavaju sa problemom odbacivanja tkiva, i sa potrebom da se brzo obezbijedi krv za transplantirani organ.
Više

Video Gallaudet, jedini fakultet u svijetu za gluhe ima i strane studente

Kakav je osjećaj pohađati školu ako si ne samo gluh nego i u stranoj zemlji - a za praćenje predavanja treba ti čak dva nova strana jezika? Na univerzitetu Gallaudet u Washingtonu, jedinom univerzitetu u svijetu za gluhe, inostrani studenti prevazilaze takve prepreke bez oklijevanja.
Više

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

 
Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.