nedjelja, 23. novembar 2014

Aktuelno

Libija: Jedanaest poginulih u napadima prosvjednika na sjedišta islamističkih skupina

x
VOA NEWS
U nemirima u kojima je poginulo najmanje jedanaest, a ranjeno više od 60 osoba, libijske su vlasti, u subotu, suzbile napad ljutite mase prosvjednika u Bengaziju.
 
Ranije, libijski su prosvjednici izbacili , iz njezinog sjedišta, islamističku skupinu Ansar al-Shariah i zauzeli baze drugih naoružanih skupina u Bengaziju.
 
Do nasilja je došlo nakon što su, u petak, deseci tisuća Libijaca izašli na ulice Bengazija, zahtijevajući gašenje svih naoružanih grupa.
 
Prosvjednici su nosili trasnparente s porukama na engleskom i arapskom jeziku: “U novoj Libiji terorizmu nema mjesta” i “Libija je izgubila prijatelja.”
 
Skupinu Ansar al-Shariah povezuje se s ubojstvom američkog ambasadora u Libiji Chrisa Stevensa i trojice drugih Amerikanaca, što ta skupina negira.
 
Prosvjednici su također zahtjevali od libijske vlade da oformi policijske i vojne snage koje će pružati i jamčiti sigurnost. Prosvjedi su znak sve većeg antagonizma prema radikalnim islamističkim skupinama.
 
Po padu Gadafija, one su rasle i oružano jačale,s arsenalom koji je uključivao automatsko oružje, raketne bacače granata i kamione s teškim mitraljezima.
Ovaj forum je zaključen
Komentari
     
Nema komentara u ovom forumu. Budite prvi i dodajte komentar.

Studio Washington

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Studio Washingtoni
X
21.11.2014
Polusatni TV program Glasa Amerike na jezicima naroda BiH

NAJNOVIJE

Predsjedničkom uredbom o imigraciji amnestija za milione ilegalnih useljenika u Sjedinjene države

Predsjedavajući Zastupničkog Doma Kongresa John Boehner kaže da republikanci u Kongresu neće šutiti , nego će se boriti s ovom jednostranom akcijom gospodina Obame.
Više

Video Obama i imigracija: reakcije na izvršnu uredbu

Mnogi imigranti su bili okupljeni pred televizorima da gledaju uživo govor predsjednika Obame - neki su sretni, drugi imaju izvjesne rezerve
Više

Video SAD: Izvršnom naredbom…. mimo volje Republikanaca

Predsjednik Obama će večeras najaviti kakve će izvršne korake poduzeti i poštediti od deportacije oko pet miliona usljenika bez, do sada, legaliziranog useljeničkog statusa.
Više

Video Što se očekuje od izvršne uredbe predsjednika Obame o imigraciji?

Bijela kuća je potvrdila izvješća da će predsjednik Barack Obama sutra objaviti detalje tzv. predsjedničke naredbe, ili izvršne akcije vezane za reformu imigracionog sistema
Više

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

 
Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.