subota, 28. februar 2015

Aktuelno / Magazin

Ko će dobiti Oskara?

x
Predsjednička drama Stevena Spielberga „Lincoln“ ima najveće šanse jer je nominovana čak u 12 kategorija. Da li će to biti i slučaj znaćemo nakon što se u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro po srednje-evropskom vremenu) nagrade Oskar Američke filmske akademije, svečano uruče i 85. put.

Ovo je prilika da nam saopštite za koga biste vi glasali. To možete učiniti do početka ceremonije u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro). Izaberite najbolji film, glumca, glumicu... Kliknite na "Izaberi" i potom i na  "Glasaj". Potom možete vidjeti i rezultate u kojima će biti sumirano mišljenje publike Glasa Amerike.


Loading...

Studio Washington

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Studio Washingtoni
X
27.02.2015
Polusatni TV program Glasa Amerike na jezicima naroda BiH

NAJNOVIJE

Ubijen ruski opozicionar Boris Njemcov

Boris Njemcov, ruski opozicioni političar i bivši zamenik premijera, ubijen je u centru Moskve iz vatrenog oružja, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Više

Tehnologija: ''Ruksakom'' do trodimenzionalnog mapiranja interijera

Arhitekti, inžinjeri i direktori gradnje uskoro će moći na brzi način sakupiti podatke o interijerima zgrada za čija mjerenja i postupak je inače potrebno nekoliko tjedana.
Više

Video Za Islamsku državu nema granica destrukcije

Čini se da nema kraja strahotama koje izvršavaju radikalni islamisti u namjeri da stvore svijet krojen prema njihovoj vlastitoj interpretaciji islama. Nastavljajući svoj put destrukcije, militanti Islamske države spremni su uništiti bilo koga tko se ne uklapa u njihovu viziju, tvrde stručnjaci.
Više

Video SAD – Izrael: Dvostranačka ili jednostranačka podrška!?

"Sa obje strane ubrizgan je povelik stepen politički usko-stranačkog, što nije samo za žaljenje, nego je destruktivno po ukupno tkivo odnosa dvije zemlje."
Više

Video Autorica miješane rase otkriva svoj identitet u filmu ''Little White Lie''

Lacey Schwartz odrasla je u jevrejskoj obitelji srednje klase, u gradu na sjeveru države New York. Pretpostavljala je da je ona, kao i većina onih uz koje je odrasla, bjelkinja. No, njen nedavno snimljen dokumentarni film, Little White Lie - Mala bijela laž, otkriva njeno stvarno rasno porijeklo.
Više

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

 
Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.