četvrtak, 30. juli 2015

Aktuelno / Magazin

Ko će dobiti Oskara?

x
Predsjednička drama Stevena Spielberga „Lincoln“ ima najveće šanse jer je nominovana čak u 12 kategorija. Da li će to biti i slučaj znaćemo nakon što se u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro po srednje-evropskom vremenu) nagrade Oskar Američke filmske akademije, svečano uruče i 85. put.

Ovo je prilika da nam saopštite za koga biste vi glasali. To možete učiniti do početka ceremonije u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro). Izaberite najbolji film, glumca, glumicu... Kliknite na "Izaberi" i potom i na  "Glasaj". Potom možete vidjeti i rezultate u kojima će biti sumirano mišljenje publike Glasa Amerike.


Loading...

Studio Washington

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Studio Washingtoni
X
29.07.2015
Polusatni TV program Glasa Amerike na jezicima naroda BiH

NAJNOVIJE

SAD: Američki izviđači prihvatili homoseksualce

Organizacija američkih izviđača ukinula je zabranu članstva za odrasle koji se otvoreno izjašnjavaju kao homoseksualci. Međutim, lokalnim izviđačkim jedinicama, koje financiraju vjerske organizacije, i dalje će biti dozvoljeno da isključe odrasle gay osobe iz službe vodiča jedinica ili savjetnika u kampovima.
Više

Video Rusija: Politički motivirana zloupotreba Interpola

"Zahtjevu za crvenom potjernicom udovoljava se lako. Rad Interpola zasniva se na povjerenju u opravdanost takvih zahtjeva. To povjerenje može biti i izigrano."
Više

SAD: Roboti polako ulaze u svakodnevni život

Od uslužne, i industrije zabave, do proizvodnje, medicine, spasilačkih operacija, pa čak i sporta, roboti polako, ali sigurno, zamjenjuju ljude.
Više

Video Evropa: „Ne mogu i nemaju gdje da odu...“

"Izbjeglice su kao u sendviču, izloženi patnjama, maltretiranju, nasilju...“
Više

Video SAD: Iranski sporazum pridobio tek šačicu novih pristaša među kongresnicima

Krajem ovog tjedna, predsjednik Barack Obama vraća se iz posjeta Africi kako bi se suočio s američkim Kongresom, uznemirenim zbog nuklearnog sporazuma s Iranom koji je već podržalo Vijeće sigurnosti UN-a.
Više

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

 
Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.