subota, 06. februar 2016

Aktuelno / Magazin

Ko će dobiti Oskara?

x
Predsjednička drama Stevena Spielberga „Lincoln“ ima najveće šanse jer je nominovana čak u 12 kategorija. Da li će to biti i slučaj znaćemo nakon što se u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro po srednje-evropskom vremenu) nagrade Oskar Američke filmske akademije, svečano uruče i 85. put.

Ovo je prilika da nam saopštite za koga biste vi glasali. To možete učiniti do početka ceremonije u nedjelju uveče (ponedjeljak ujutro). Izaberite najbolji film, glumca, glumicu... Kliknite na "Izaberi" i potom i na  "Glasaj". Potom možete vidjeti i rezultate u kojima će biti sumirano mišljenje publike Glasa Amerike.


Loading...

Studio Washington

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Studio Washingtoni
X
05.02.2016
Polusatni TV program Glasa Amerike na jezicima naroda BiH

NAJNOVIJE

Video Košarkom u borbi za zdravlje i prava žena

Prema sportašicama iz Saudijske Arabije sportovi su veoma efikasan način borbe sa tradicijama koje guše glas žena u njihovoj zemlji, a i šire. Košarkašica u Džedi povezuju sporstke aktivnosti sa pitanjima zdravlja, i ohrabruju i druge žene i djevojke da uzmu učešća u javnom životu.
Više

Helsinška komisija o korupciji u Bosni i Hercegovini

Pismo Helsinške komisije državnom sekretaru Johnu Kerryju
Više

Video Lionel Messi idol dječaka iz Avganistana

Petogodišnji dječak iz Afganistana je privukao pažnju svjetske javnosti kada se njegova fotografija pojavila na Internetu gdje nosi majicu napravljenu od plastične kese sa ručno napisanim imenom njegove omiljene nogometaške zvijezde Lionela Messija.
Više

Novi sporazum SAD-a i EU o transatlantskoj razmjeni podataka

To je prvi put da su Sjedinjene države Europskoj uniji pružile ''obvezujuća jamstva'' da će pristup državnih službenika osobnim podacima biti podložan jasnim ograničenjima, zaštiti i nadzoru.
Više

Video Aedes aegipty, potencijalni nosilac virusa Zika prisutan i u glavnom gradu SAD

Virus Zika zbog kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila međunarodno vanredno stanje, prenosi se putem komarca Aedes aegypti. Biolog Andrew Lima je pronašao taj specifični tip komarca i u Washingtonu, glavnom gradu SAD, samo nekoliko blokova od zgrade Kapitola.
Više

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

 
Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.